Bogklubber

Bogklubber var rigtig store i 80’erne og 90’erne. Er du barn af den årgang, så har du med garanti været medlem af Anders And bogklub og har loftet fyldt med de gamle Disney bøger. Eller du kan måske huske dine trafikbøger fra en Trafik bogklub. Selvom bogklubben som vi kender fra dengang ikke er så populære idag, så eksisterer den stadig – men den klassiske bogklub er ved at blive fornyet via digitale abbonementer.

Idag har Gyldendal overtaget stort set alle bogklubber. Allerede i 2006 købte Gyldendal bogklubberne, som Egmont havde på det tidspunkt. Idag, har Gyldendal stadig flere bogklubber, bl.a. Samlerens bogklub, Gyldendal Historie og Psyke og Sjæl. Deres primære er dog Gyldendals bogklub og Gyldendals børnebogklub som er for de 2-5 år.

Bogklubberne idag kæmper dog en brav kamp mod de nye digitale abonnementer – det gør sig specielt gældende for Saxo.com’s Premium service, hvor du betaler 99,- om måneden, hvorefter du får fri fragt og store rabatter på deres bøger.

Men også tjenester som f.eks. Bookmate og Mofibo kæmper om de samme brugere som bogklubberne. Er du typen der godt kan lide at side med en bog og bladre, samt kan lide at blive inspireret af en redaktørs valg, så bogklubberne nok mere dig. De unge idag er dog forvente med at de kan få det meste on-demand, når de ønsker det. Og det er noget, som bogklubberne har svært ved at kæmpe med om.