Jobsøgende? Tun dit CV og ansøgning med disse bøger

Er du en af de uheldige der under Corona krisen har mistet dit job og nu står i en situation, hvor du skal ud og søge job, måske for første gange i mange år?

Lad os bare være ærlige. Det bliver ikke let og med mere end 45.000 ledige, som er blevet berørt af krisen, vil der også være kamp til stregen for at komme til samtalen. Så i sidste ende så handler det om, hvordan du kan skille dig ud fra mængden.

Det er derfor nødvendigt at du tager et lidt mere strategisk tilgang til jobsøgningen og deler det op i trin/faser, hvor du forestiller dig faserne som i en tragt. Øverst i tragten, er alle ansøgerne, som der langsomt bliver tyndet ud i, indtil der til sidst kun kommer en enkelt helt igennem og får jobbet. I hvert trin/fase handler det om at gøre hvad du kan for at skille dig ud på bedst mulig vis. Første fase er udarbejdelse af CV og ansøgning, anden fase er samtalen og sidste fase er opfølgning på job-samtalen.

CV skabelon og ansøgning

Du kan benytte en gratis cv skabelon til at give et positivt førstehåndsindtryk

Det er kun ca. 2% af ansøgere der kommer til samtale, så første fase handler om at du – inden din potentielle arbejdsgiver nærstuderer dine kompetencer på CV’et – allerede har sat dit første positive indtryk. Det gøres ved at benytte en CV skabelon i professionelt design, så det ikke blot er et hvidt stykke papir med bullet points, der lister din job historik.

Belinda Bramsnæs har også skrevet en rigtig god bog om netop opsætningen af CV’et kaldet, Headhunterens guide til det gode CV. Og så har Steen Rasmussen skrevet bogen, Hit med jobbet, der gennemgår hvordan du skriver den gode ansøgning med formålet at få fremhævet din professionelle personlighed.

Samtalen

Jobsamtalen er ikke en vurdering af dine professionelle kompetencer, men af dig som menneske

På trods af hvad alle tror, så handler samtalen om ikke at være dig selv. Ja, det lyder mærkeligt, men Lars Lundmann forklarer dig i sin bog, Du skal ikke være dig selv, hvordan jobsamtalen ikke er en vurdering af dine profesionelle kompetencer, men i stedet en social samtale. Og hvis du kan ‘connecte’ socialt med din kommende arbejdsgiver er du allerede foran på point.

Steen Rasmussen har som opfølgning til, Hit med Jobbet, også skrevet bogen, Scor jobbet til samtalen, hvor han gennemgår hvordan du bedst forebereder dig. Lige fra det første „goddag“ i receptionen over kropssprog til den gode afslutning.

Opfølgning på samtale

Følg op på samtalen og hvis at du er interesseret i jobbet

Sidste fase handler om hvordan du sætter prikken over i’et og lidt ekstra point ind på ‘mulig kandidat’-kontoen, så det i sidste ende er dig der bliver tilbudt jobbet. Der er ikke så mange bøger, der har fokus på dette, men siden Det Perfekte CV har en fantastisk artikel om, hvordan du bedst følger op efter en job-samtale og siger tak for samtalen.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *